fbpx

Veelgestelde vragen

VentyFresh is alleen geschikt voor woningen met een ventilatiesysteem type D. Bij een D-ventilatiesysteem wordt zowel mechanisch lucht toe- als afgevoerd. VenyFresh vernevelt de geuren in het luchttoevoerkanaal. Twijfel je of jouw systeem geschikt is? Vraag het aan je lokale installateur of maak een foto van je ventilatie-unit en stuur die aan info@ventyfresh.com

Nee, absoluut niet. Al onze geuren zijn volkomen onschadelijk voor mens en dier. De geuren zijn gekeurd door de International Fragrance Association (IFRA). Elke geur heeft ook zijn eigen IFRA-certificaat. Jouw gezondheid staat bij ons voorop.

Heb je vragen over onze geuren? Stel ze gerust via geuren@ventyfresh.com

Onze geuren zijn veilig voor gebruik, ook voor mensen met allergieën. De geuren zijn IFRA-gekeurd, deze instantie controleert streng op de aanwezigheid van allergenen. Een allergische reactie is hiermee nagenoeg uitgesloten. 

Als je denkt dat je toch een allergische reactie ervaart bij het gebruik van een bepaalde geur. Neem dan contact op met ons via geuren@ventyfresh.com

Nee, de geuren van VentyFresh  zorgen niet voor schimmelvorming, vuil of restanten in de ventilatiekanalen. 

Met een geurfles kun je ongeveer 3 maanden je woning heerlijk laten geuren (bij normaal gebruik tot 6 uur per dag op gemiddelde stand )

Wij zijn best trots op de werking van de ontgeurder. Hij is krachtig en neutraliseert vieze luchtjes. Bij normale geurtjes werkt Clean Air perfect en snel (15 tot 20 minuten, afhankelijk van de intensiteit van de geur).

Verwacht echter niet dat je hiermee zware stankoverlast kunt bestrijden (bijvoorbeeld rokerskot o.i.d.). Het is geen industrieel (wonder)middel.

De geuren zijn ten minste 18 maanden houdbaar na levering, mits bewaard op een donkere, koele plaats en in de originele verpakking.

VentyFresh sluit je aan op het kanalennet van je ventilatiesysteem. Wij raden aan om de geurmachine te plaatsen in de technische ruimte, waar ook de ventilatieunit is geplaatst. Zo ben je er zeker van dat VentyFresh je hele woning behandeld

Nee, de geuren zijn specifiek ontworpen voor gebruik in combinatie met de VentyFresh geurmachine.

De garantie is standaard 2 jaar op defecten en fabrieksfouten. Binnen deze periode heb je recht op vervanging of reparatie van de geurmachine bij defect. Oneigenlijk gebruik is uitgesloten van garantie. 

Binnen de garantieperiode kunt u de VentyFresh kosteloos retourneren per koerierdienst voor reparatie of nazicht. Neem in dat geval altijd vooraf contact op met ons via info@ventyfresh.com. 

Als wij ter plaatse moeten komen voor reparaties of nazicht, binnen of buiten de garantieperiode, hanteren wij vaste voorrijkosten van €125,- (exclusief btw).

Ja, VentyFresh is een apparaat met een pomp en maakt geluid. Het geluid is alleen hoorbaar als je naast het apparaat staat en is vergelijkbaar met het geluid van je PC als die aanstaat. Het geluid van het apparaat is niet hoorbaar in het ventilatiekanaal zelf. Het apparaat is voorzien van een interne geluidsdemper. Wij raden aan om VentyFresh in de technische ruimte te plaatsen, tezamen met de ventilatie-unit. Dan hoor je VentyFresh niet.

Nee, de geuren zijn speciaal ontworpen voor gebruik in combinatie met VentyFresh. Wij zijn niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik van de machine. Gebruik van geuren van andere fabrikanten kan de machine beschadigen, in dat geval vervalt ook de fabrieksgarantie.

Het vermogen van VentyFresh bedraagt 10 Watt. Hieronder een rekenvoorbeeld van je jaarlijks energieverbruik als je de machine 8 uur per dag gebruik, heel het jaar door:

Jaarlijks energieverbruik : 8 x 365 x (10 watt / 1000) = 29,2 kWh

Dat is mogelijk, maar dit is afhankelijk van de installatie van uw ventilatiesysteem. Wij raden aan om VentyFresh op het hoofdkanaal aan te sluiten. Voor andere toepassingen kun je best eerst contact opnemen met ons via info@ventyfresh.com. Wij helpen je graag verder.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand